Verhelderend Tekenen

'Als ik het teken, begrijp ik je zoveel beter'

Training Verhelderend Tekenen

Wil jij:

  • Leren hoe jij (al dan niet als professional) tekenen als communicatietool kunt inzetten in omgang met en/of ondersteuning van anderen?
  • Leren hoe helpend tekenen is voor mensen met met bijv. een verstandelijke beperking, autisme, borderline, gedragsproblematiek?
  • De ander door middel van tekenen beter leren begrijpen?
  • Leren hoe tekenen je concentratie vergroot, je meer leert te focussen op de ander?
  • Leren dóór te vragen en ervaren dat je door middel van tekenen sneller tot de kern komt van wat er speelt?
  • Ervan overtuigt raken dat ook JIJ kan tekenen, eventuele schroom te overwinnen en het gewoon gaat doén
  • Gewoon een vrolijke en creatieve training volgen, waarin je heel praktisch aan de slag gaat en je daarna met een tekensetje naar huis gaat zodat je het meteen kan toepassen in de praktijk?
  • Met het hele team tegelijkertijd leren tekenen als verdieping naast reguliere vergaderingen?


Zin in deze afwisselende en laagdrempelige training? 

De training van Verhelderend Tekenen bestaat uit 1 dagdeel (3 uur) waarin we theorie behandelen waarom Tekenen zo'n effectief middel is. We gaan vooral veel tekenen, ook aan de hand van je eigen casus, zodat je het geleerde direct in de praktijk kunt toepassen. De training wordt in kleine groepen gegeven, minimaal 8 en max. 12 personen. Wanneer de groep groter is, kunnen we deze in twee groepen splitsen, of ik maak gebruik van mijn co-trainer.
Datum en locatie in overleg.

Wil je meer informatie? Maak gebruik van het contactformulier en ik neem zo snel mogelijk contact met je op!


Enkele reacties van deelnemers:

Hoi Tessa,

Ik vond het echt een heel leuke ochtend. En heb nèt wat papieren geschreven (dus niet getekend, behalve een rondje om de wens 😉) met een client volgens een brainstormsessie die jij hebt laten zien. Hij heeft een wens waar ouders huiverig over zijn. Per onderdeel hebben we mooi overzichtelijk uitgewerkt wat zijn wens is, welke beren er kunnen zijn en welke oplossingen hij heeft bedacht. Dit wordt gebruikt in de OP-bespreking volgende week.
En vorige week een dagplanning gemaakt met een cliënt, het is gewoon een mooi snel en duidelijk middel. En inderdaad, ook al heb ik het niet zo getekend als het 'hoort', als ik benoem wat het is, dan is het dat ook.

Ik wens je nogmaals heel veel succes!
Groetjes van Nicole (begeleider JP van den Bent stichting)


Beste Tessa,

Nog even een reactie op je tekentraining; wat een fantastisch mooie ochtend. Lekker buiten in het zonnetje, heel erg bedankt. Jij bent erg enthousiast; creatief en duidelijk in je communicatie, mede door je mooie visuele voorbeelden. Belangrijke aspecten van een trainer die verhelderend tekenen geeft;)

Door jouw helpende hand, fijne adviezen en handige tools ben ik in de praktijk meer gaan tekenen. Iedere dag heb ik mijn etui in de tas die ik regelmatig erbij pak. Visueel maken helpt absolúút om elkaar beter te begrijpen. Of je het nu voor jezelf gebruikt, voor je cliënt of in je team. Ik geloof en merk dat het van grote meerwaarde is voor eenieder om hiermee aan de slag te gaan. Ik ga je vast weer tegenkomen in de toekomst.

Met vriendelijke groet,

Rhodé (locatiecoördinator JP van den Bent stichting)