Verhelderend Tekenen

'Als ik het teken, begrijp ik je zoveel beter'

Welkom op mijn website! 


Tekenen is het leukste wat er is. Wij zijn allemaal beelddenkers. Tekeningen spreken tot de verbeelding. Beelden werken verhelderend. Beelden blijven zoveel langer 'hangen' dan geschreven tekst.  Als je in communicatie het moeilijk vind om er woorden aan te geven, teken het dan! En ik kan je leren hóe je dat doet. (En, je hoeft niet te kunnen tekenen!) Ik leer je Verhelderend Tekenen.


Mijn naam is Tessa van der Veer (1968), opgeleid als Verpleegkundige en daarna o.a. aan het werk gegaan als unithoofd in de Psychogeriatrie, teamleider in gehandicaptenzorg, kinderopvang en na 7 jaar eigen bedrijf Cato&Zo. De laatste 9 jaar gewerkt als locatiecoördinator en trainer in de gehandicaptenzorg. 


Wat mij keer op keer opvalt (en niet alleen in mijn werk, maar ook privé) is dat mensen elkaar zo vaak niet goed begrijpen. Hoe belangrijk het is in de ondersteuning dat er  vanuit oprechte interesse wordt doorgevraagd naar de ander. Hoe vaak nemen we ècht de tijd om de ander te willen begrijpen, zodat je daarna veel beter weet wat er speelt? Hoe voorkomen we dat we, omdat we nou eenmaal gehaast zijn, direct met een oplossing  komen zonder te checken of hetgeen wij denken klopt?


Tekenen is zo'n ongelofelijk krachtig middel hierbij. De situatie visueel maken dwingt je de tijd te nemen en het dwingt je dóór te vragen (aannames kun je niet tekenen). Wanneer je eenmaal de situatie helder hebt, kun je zoveel makkelijker doen (of juist niet doen) wat nodig is. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in het trainen van teams en de kracht van tekenen ervaren in communicatie. 


Als ik iets niet kan tekenen, begrijp ik het niet en vice versa. Dit heeft mij doen besluiten voor mijzelf te beginnen met het geven van Tekentrainingen aan teams professionals in de zorg, onderwijs, maar bijv. ook ouders waarvoor tekenen uitkomst kan bieden in de opvoeding van de kinderen. Daarnaast neem ik ook individuele opdrachten aan. Bijv. het uittekenen van een casus, individuele coaching waarbij tekenen gebruikt wordt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Ervaar het en je weet het! 

Scrol door mijn website en voel je vrij om contact op te nemen voor meer info.
 

 

Wil jij als professional leren hoe je tekenen kunt inzetten in communicatie met anderen? Klik hier 

Wil jij je eigen gedachten visueel laten maken, heb je behoefte aan individuele coaching, wil je casuïstiek visueel laten maken of ingewikkelde materie laten tekenen? Klik hier